• C Novo mesto
  • 03:18
  • Ned, 02.10.2022

Šok: na festivalu Pivo in cvetje umrl 26-letnik

Bralec Slovenskih novic je omenjenem portalu sporočil šokantno vest. Po njegovih besedah je na festivalu Pivo in cvetje v Laškem je umrl 26 let star fant. Ob tem se je spraševal, zakaj je ta novica ostala prikrita. V uredništvo Slovenskih novic pa ob tem prejeli še informacijo drugega bralca, ki je dejal, da so se  v šotorišču zjutraj zbudili, na kraju pa je že bil potegnjen policijski trak, pokojni moški pa prekrit. S PU Celje medtem sporočajo: »O smrti mlajšega moškega v času prireditve Pivo in Cvetje v Laškem smo bili obveščeni. V omenjenem primeru ni šlo za smrt zaradi nasilja.«

Pester vikend

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so od petka do nedelje prejeli  912 klicev občanov. 260 klicev je bilo interventnih, 8 nujnih. 54  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 94 s področja prometne varnosti in 90 s področja javnega reda in miru. V policijskih kronikah pa omenjenega  dogodka nismo zasledili.

Festival Pivo in cvetje Laško je bil zasnovan že davnega leta 1964. V teh letih so gostili več milijonov obiskovalcev predstavili skoraj 1.000 glasbenih skupin in samostojnih glasbenih ustvarjalcev postavili na ogled več etnografskih skupin kot vsi drugi domači etnografski festivali skupaj povabili številne domače godbe na pihala, vrtnarje, mojstre in ljubitelje cvetja ter vrsto drugih izjemnih umetnikov vsi skupaj pa smo popili blizu 10 milijonov litrov laškega piva Številke potrjujejo, da gre v resnici za največjo festivalsko prireditev v Sloveniji, ki ima ob tem tudi najdaljšo tradicijo. Laško tretji vikend v juliju postane središče Slovenije in prestolnica najživahnejšega poletnega dogajanja, ki ga ob zvestih in vse številčnejših domačih gostih vse bolj obiskujejo tudi tuji ljubitelji zabave in dobre glasbe, piše na njihovi uradni spletni strani.

N. D.; Foto: Shutterstock