• 16.52C Novo mesto
  • 14:18
  • Tor, 26.05.2020

Šokantne podrobnosti ugrabitve 22-letnice! Gre za Hrvata, jo je tudi posilil …

Do dogodka je prišlo v sredo zvečer, osumljenca pa so policisti hitro prijeli in ga v petek privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici na mariborskem sodišču, ki je po zaslišanju zoper njega odredila pripor.

Zanikal, da naj bi bila oškodovanka posiljena

Policisti so ga k dežurni preiskovalni sodnici privedli zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ugrabitve, pa tudi dveh kaznivih dejanj ropov in enega od kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. Ob tem je Šadl zanikal, da naj bi bila oškodovanka posiljena, zaradi zaščite njenih interesov pa policija ne želi razkriti, česa natančno je v tej zvezi osumljen.

Kaj se je dogajalo?

Po ugotovitvah kriminalistov naj bi 26-letnik v sredo zvečer ugrabil 22-letno žensko iz okolice Maribora, ki se je po službi z avtomobilom nameravala odpeljati domov. Osumljeni se je na kraj dogodka pripeljal z drugim osebnim avtomobilom, s katerim je oškodovanki zaprl pot, ko se je želela vključiti na glavno cesto.Imel je pištolo

Zamaskiran je prisedel v njeno vozilo in z naperjeno pištolo proti njej zahteval, da je odpeljala s parkirišča. Med vožnjo jo je oropal, saj ji je odvzel denarnico in mobilni telefon, vmes pa storil še kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost. Nato je od dekleta zahteval, da se presedeta in je nekaj časa vozil on.

Vozilo je odpeljal na kraj, kjer se je vse skupaj začelo, ter žrtvi zagrozil, naj ne obvesti policije, saj jo bo opazoval, nato pa z njenim vozilom odpeljal. Od tam je kmalu zatem odpeljal še vozilo, s katerim se je pripeljal na kraj dogodka. Policisti so osumljenca izsledili in prijeli že naslednje jutro v bližini njegovega začasnega bivališča.

Med preiskavo so ugotovili, da naj bi bil isti osumljenec utemeljeno osumljen še enega kaznivega dejanja ropa, ki ga je storil 30. septembra, prav tako na območju Miklavža. Tudi v tem primeru je uporabil pištolo, ki jo je uperil v 36-letno žensko iz okolice Maribora, potem, ko ji je z vozilom, s katerim se je pripeljal zaprl pot. Za tem je odprl voznikova vrata in od nje zahteval, da mu je izročila denarnico, ki jo je potem, ko jo je pregledal, odvrgel v kanal Drave in odpeljal.

Kriminalisti pa istega moškega utemeljeno sumijo, da je skupaj s še dvema osumljencema že 23. avgusta v središču Maribora ugrabil 37-letnega moškega, ki so ga pri tem lažje poškodovali.

 

V zapor?

Osumljencu za ugrabitev grozi od šest mesecev do pet let zaporne kazni, za ropa od enega do desetih let, za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe pa je lahko kaznovan z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

Na policiji so danes vse morebitne oškodovance pozvali, da v primeru, če so bili žrtev kaznivega dejanja, to sporočijo policiji in ne molčijo. Ob tem vse, ki bi karkoli vedeli o podobnih dejanjih, prosijo, da jim to sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

NaDlani.si; Foto: arhiv