• C Novo mesto
  • 03:02
  • Ned, 21.04.2024

Šokantni dogodki med prevozom rešilca iz Novega mesta proti Ljubljani, moški nato umrl

S PU Ljubljana sporočajo o nenavadnem incidentu. Danes ponoči so bili namreč novomeški policisti obveščeni, da se v eni izmed zdravstvenih ustanov na območju Novega mesta nasilno vede 61-letni državljan Moldavije, ki se je pri razbijanju inventarja lažje poškodoval. Na kraju so posredovali policisti, ki so zoper moškega uporabili prisilna sredstva, ga prijeli in predali zdravstvenemu osebju. V nadaljevanju je bilo zoper njega odrejeno zdravljenje v Psihiatrični kliniki Ljubljana, zdravstveno osebje pa je za zagotovitev varnosti med prevozom na relaciji iz Novega meta proti Ljubljani, zaprosilo za asistenco policije.

 Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana sporoča javnosti: »Po prvih podatkih je moški med prevozom iz reševalnega vozila odtrgal nevaren predmet in z njim ogrožal varnost zdravstvenega osebja in policista, ki je nudil asistenco. Zaradi tega je voznik reševalno vozilo ustavil na območju Grosuplja, na kraj pa so v pomoč prišli še drugi policisti. Po postopku je moški zgubil zavest in je kljub takojšnjemu oživljanju na kraju umrl.«

Vzrok smrti ni znan

Vzrok za smrt še ni znan in je predmet nadaljnje temeljite preiskave, kjer se bodo preverjale vse okoliščine celotnega dogodka in tudi morebitna povezava smrti z uporabo prisilnih sredstev. Ogleda kraja se je poleg okrožnega državnega tožilca in preiskovalnega sodnika udeležil tudi policist Specializiranega državnega tožilstva.

N. D.; Foto: Shutterstock