• 11.77C Novo mesto
  • 02:23
  • Sre, 15.07.2020

Šokantno poročila s PU Novo mesto: S sekirami napadli policijski avtomobil, storilec pobegnil

Napadli policiste in poškodovali službeno vozilo.

Policista PP Novo mesto sta včeraj okoli 19. ure na cesti med Muhaberjem in Potočno vasjo ustavljala voznika osebnega avtomobila Fiat stilo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo do naselja v okolici Novega mesta, kjer je vozilo ustavil in poskušal peš pobegniti.

Kaj pravi policija?

Alenka Drenik s PU Novo mesto je javnosti sporočila: »Policista sta kršitelja prijela, ta pa se je ves čas aktivno upiral. Z namenom preprečitve prijetja je policista fizično napadla še ena oseba in ga lažje poškodovala. V postopek se je vmešalo še več prebivalcev naselja, ki so v službeno vozilo metali kamenje in ga poškodovali ter storilcu omogočili beg. V nadaljevanju so policisti zasegli avtomobil, ki so ga storilci medtem poškodovali s sekirami. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, katerih sta osumljena 26-letni moški in 47-letna ženska.«

Globa bo

26-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja bodo zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določata globo v višini 1640 evrov.

NaDlani.si; Foto: arhiv