• C Novo mesto
  • 23:59
  • Pon, 18.10.2021

Spet pogoj PCT? Drama v bolnišnici Brežice, posredovati je morala policija

Policiste PP Brežice so nekaj po 19. uri poklicali na pomoč in zdravstvene ustanove v Brežicah, kjer naj bi moški kršil javni red in mir, poškodoval zapornico in vpil nad osebjem ter jih žalil. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Med interveniranjem se je poškodoval policist. Zoper kršitelja bodo uvedli postopek o prekršku, sporoča Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Ta teden smo sicer že pisali o incident v Brežicah zaradi PCT, ko je na Petrolu posredovala policija:

Pester dan

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče,  v  katerih  so  se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in  v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume   kaznivih  dejanj  nasilja  v  družini,  groženj,  vloma  in  tatvin. Posredovali  so  zaradi  sprožitev  signalno  varnostnih naprav, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

Našli ukraden avto

Ob tem velja izpostaviti, da je 10. septembra v jutranjih urah občan brežiške policiste obvestil, da mu je z dvorišča stanovanjske hiše ponoči nekdo ukradel osebni avtomobil Renault clio, ki je bil odklenjen, v njem pa ključi vozila. Policisti so takoj pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev vozila. . Ugotovili so, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 40-letni moški z območja Mihalovca. Ukraden avtomobil so mu zasegli in ga vrnili oškodovancu. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Izsledili tatu

S sosednje policijske postaje, natančneje s PP Krško, pa sporočajo, da so bili včeraj nekaj po 12. uri obveščeni, da naj bi neznanec z oškodovančevo bančno kartico poskušal dvigniti denar na bankomatu. Takoj so pričeli z aktivnostmi za izsleditev storilca. Med preiskavo so ugotovili, da je 21-letni osumljenec v dopoldanskih urah izkoristil odsotnost stanovalcev, ki sta se nahajala na vrtu stanovanjske hiše, skozi odklenjena vrata vstopil v hišo in našel ter odtujil torbico z dokumenti, bančnimi karticami, gotovino in fotoaparat. Storilec je kasneje z bančno kartico opravil več nakupov. Policisti so mu ukradene predmete zasegli in ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

N. D.; Foto: Shutterstock