• C Novo mesto
  • 16:12
  • Sre, 27.09.2023

Ste slišali, kaj se je zgodilo na dolenjski avtocesti dan po tragediji?

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje je ob 11.42  uri na avtocestnem odseku Grosuplje–Višnja Gora, pri izvozu Višnja Gora, občina Ivančna Gorica, voznik z osebnim vozilom zaletel v odbojno ograjo. Poškodovala se je sopotnica v vozilu.

Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so s tehničnim posegom poškodovano sopotnico rešili iz vozila, jo predali reševalcem NMP Ljubljana in odklopili akumulator. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanko o oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Včeraj udeleženih 11 vozil, moški in ženska umrla

Dodajmo, da je včeraj nekaj pred 13.30 se je na dolenjski avtocesti pri izvozu Višnja Gora v smeri Novega mesta zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri sta umrla 74-letni voznik in 67-letna voznica, so sporočili iz Generalne policijske uprave. V nesreči je bilo udeleženih 11 vozil, od tega dve tovorni, en kombi, ter osebna vozila. Ena oseba je bila huje poškodovana, osem oseb pa lažje.

Do prometne nesreče je prišlo, ko je 73-letni voznik osebnega vozila vozil v smeri Novega mesta in pri tem izgubil oblast nad vozilom, ter trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu. Za njim je pripeljalo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je varno ustavilo, v zadnji del pa je trčil 53-letni voznik kombija, ki se je lažje poškodoval. Prav tako so bili lažje poškodovani trije potniki, ena potnica je bila huje poškodovana, dva potnika pa sta zaradi poškodb umrla na kraju. Za njim je pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila, ki se je izogibal vozilom in trčil v odbojno ograjo. 22-letni voznik osebnega vozila za njim se je varno ustavil, prav tako je varno ustavil voznik tovornega vozila s priklopnikom in za njim še štiri osebna vozila. 47-letni voznik osebnega vozila, ki je nato pripeljal za njimi, je trčil v stoječa vozila, pri tem pa so se štirje udeleženci lažje poškodovali.

Avtocesta je bila zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic dlje časa zaprta.

N. D.; Foto: twitter