• C Novo mesto
  • 17:47
  • Čet, 11.08.2022

Strašna tragedija, v avtomobilu našli truplo dečka (4)

podčetrtek

Eden od staršev je šel v službo in verjetno mislil, da je otroka pustil v vrtcu,

V Kninu so v popoldanskih urah v parkiranem avtomobilu našli truplo mladoletnega otroka . »Po 15. uri je šibeniška policija prejela prijavo, da je v Kninu v avtomobilu nezavestni otrok. Žal je bilo ugotovljeno, da je umrl. Več informacij o tragediji ne moremo podati. Preiskava je v teku,« je za Večernji.hr povedal tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Sime Pavić.

Grozljiv dogodek je komentiral tudi domačin, ki je slišal, da je otrok ves dan ostal v avtu. »Od svojih someščanov sem slišal, da je otrok, star le nekaj let, ves dan ostal v avtu in najverjetneje umrl zaradi vročine. Starš je šel v službo in verjetno mislil, da je otroka pustil v vrtcu, ker je verjetno spal. Težko je natančno vedeti, kaj se je zgodilo, a to sem slišal. To je strašna tragedija za družino, saj družino na videz poznam in to je tragedija za vse nas v Kninu. Verjetno nihče, tako sem slišal, otroka zaradi zatemnjenih stekel ni opazil. Strašna tragedija . Po neuradnih informacijah gre za 4-letnega dečka. Otrok se je najverjetneje zadušil, govorijo po Kninu, policija še ni potrdila tega zaporedja dogodkov,« pove za omenjeni portal.

Policija je opravila terenski ogled ob 19. uri, vendar rezultatov ni objavila. Družina je poiskala zdravniško pomoč, potem ko so izvedeli, kaj se je zgodilo. Kot pišejo hrvaški mediji, bodo v Kninu jutri razglasili dan žalovanja.

Podrobnosti tragedije

Kot navaja portal Index.hr je oče, sicer vojak, mamo peljal v službo, nato pa je moral, preden je šel v službo v vojašnico, sina zapeljati v vrtec. Fant nikoli ni prišel v vrtec in sedaj se sumi, da je oče šel na delovno mesto, ne da bi se zavedal, da dečka, ki je spal na zadnjem sedežu avtomobila, ni pustil v vrtcu, ampak je nanj preprosto pozabil. Na poti  so ga poklicali iz službe in takoj se je odpravil na svoje delovno mesto.

Popoldne, ko ga je poklicala žena in vprašala, kje je njun sin, ker ga ni bilo v vrtcu, je oče stekel do avta. V Kninu je bila okoli 14. ure temperatura okoli 28 stopinj, otrok pa v vozilu BMW z zatemnjenimi stekli, poroča omenjeni portal. Oče je ugotovil zmoto, stekel do avtomobila, ga odklenil in našel sina v nezavesti. Poskušal ga je oživiti, a fantu ni bilo več pomoči. Prebivalci Knina povedi, da je na koncu še sam omedlel pred avtom.

Okoli 16. ure so prispele reševalne službe. Dečkova smrt je bila potrjena, policija pa je začela preiskavo, ki bi morala razjasniti vse podrobnosti tragedije brez primere.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock

odiseja planetariji