• C Novo mesto
  • 09:04
  • Sre, 18.05.2022

Tik ob stopnicah našli zoglenelo žensko truplo

Včeraj ob 19.38 uri, je bila Policija obveščena o požaru stanovanjske hiše na območju naselja Anhovo v Občini Kanal ob Soči, kjer se je eni osebi uspelo rešiti iz goreče hiše, druga pa je ostala v notranjosti in umrla.

»Poleg policistov PP Nova Gorica in kriminalistov Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so bili na kraj požara s strani pristojne službe napoteni gasilci iz PGD Kanal in poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica (skupno 20 ljudi), ki so se spopadli z ognjenimi zublji. Ogenj, ki se je iz notranjosti objekta v nadaljevanju razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše, je objekt zelo poškodoval. Med gašenjem so gasilci na hodniku v prvem nadstropju stanovanjske hiše, tik ob stopnicah, našli zoglenelo žensko truplo. Na kraju je bila tudi zdravnica ZD Nova Gorica, ki je v nadaljevanju odredila sanitarno obdukcijo pokojne in bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, javnosti sporoča Dean Božnik s PU Nova Gorica.

Podrobnosti sledijo

Glede na okoliščine najdbe in sedanje ugotovitve Policija ne izključuje možnosti, da je v požaru umrla 53-letna ženska. Drugi starejši ženski se je iz gorečega objekta uspelo rešiti in pri tem ni utrpela telesnih poškodb. O tragičnem dogodku je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe . Okoliščine požara s smrtno žrtvijo  v tem trenutku še preiskujejo, zato drugih podrobnosti v tej fazi policijske preiskave širši javnosti še ne morejo posredovati; več bo znanega po njenem zaključku. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo novogoriški kriminalisti s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

PU Nova Gorica, Foto: arhiv

cvetličarna