• C Novo mesto
  • 22:02
  • Sob, 13.08.2022

To je počel pijani voznik na odseku avtoceste Smednik – Dobruška vas, več voznikov klicalo 113

V nedeljo dopoldne je več voznikov poklicali na številko 113, da na odseku avtoceste Smednik – Dobruška vas, voznik osebnega avtomobila vozi v napačno smer proti Krškemu. Prometni policisti so po nekaj minutah na relaciji Dobruška vas – Kronovo odkrili voznika, ki je prej vozil v napačno smer, kako zelo počasi (s hitrostjo okoli 30 km/h) vozi proti Novemu mestu.

Za njim se je nabirala kolona, na modro luč in sireno najprej ni reagiral. V določenem trenutku se je voznik odločil, da se bo zaustavil in je obstal kar na voznem pasu. Prometni policisti so vidno pijanemu vozniku vozila avstrijskih tablic odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,93 mg/l alkohola v izdihanem zraku. 61-letnega voznika so pridržali, nato pa privedli v takojšnji postopek na okrajno sodišče v Krškem.

Pester vikend

Policisti so med vikendom na številko policije 113 sprejeli 697 klicev, od katerih je bilo 183 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo.

PU Novo mesto; Foto: arhiv

sejmi