• 9.71C Novo mesto
  • 22:55
  • Čet, 28.05.2020

To je pod vplivom drog storil novomeškim policistom, s seboj imel psa pasme stafford

Policista PP Novo mesto sta 21. 5. okoli 8. ure opravljala kontrolo prometa in na priključku avtoceste Novo mesto vzhod ustavila voznika osebnega avtomobila.

»Ob preverjanju v evidencah je bilo ugotovljeno, da gre za 35-letnega večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Med postopkom se je kršitelj nedostojno vedel, grozil je policistoma in ju napadel. K napadu na policista je pozival tudi dva psa pasme stafford, ki ju je prevažal v vozilu, vendar sta psa napadla kršitelja in ga lažje poškodovala. Policista sta zoper 35-letnega moškega uporabila prisilna sredstva, ga obvladala, psa pa zadržala do prihoda uslužbenca zavetišča. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da je kršitelj vozil avtomobil pod vplivom prepovedanih drog, hitri test je namreč potrdil prisotnost kokaina, amfetaminov, opiatov in prepovedane konoplje. Opravljanje strokovnega pregleda je odklonil. Ugotovljeno je bilo tudi, da psa izvirata iz kaznivega dejanja tatvine, saj je osumljenec pred časom vlomil v prostore zavetišča v okolici Novega mesta in ju odtujil,« so sporočili s PU Novo mesto.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja in maščevanje uradni osebi in tatvine. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

NaDlani.si; Foto: arhiv