• C Novo mesto
  • 20:09
  • Sob, 10.04.2021

To je pri Trebnjem počel voznik, ki je imel ob 9. uri dva promila alkohola

Trebanjski policisti so bili 2. aprila nekaj po 9. uri obveščeni o prometni nesreči v Dobrniču. Alenka Drenik s PU Novo mesto o nespametnem početju: »Opravili so ogled in ugotovili, da je 49-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v kamnito ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligrama alkohola (2,1 g/kg).«

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Precej dela s pijanimi vozniki

V soboto okoli 18.30 je prometno nesrečo v krožišču v Sevnici povzročil 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani in smeri vožnje izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal s ceste na otok sredi krožišča. Lažje poškodovanega povzročitelja so odpeljali v bolnišnico, policisti pa so mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Odklonil je tako preizkus kot odrejen strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Novomeški policisti pa so v noči z nedelje na ponedeljek v Družinski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po vozišču, in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 36-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligrama alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Prepovedi ni upošteval, kasneje pa so ga ponovno ustavili, mu zasegli avtomobil in o kršitvah seznanili sodišče. Plačati bo moral tudi globo zaradi kršenja prepovedi zadrževanja na prostem v nočnem času.

NaDlani.si; Foto: arhiv