• 10.62C Novo mesto
  • 03:05
  • Pon, 28.09.2020

To so grozljivi prizori z naše avtoceste, iz avtobusa reševali 28 ljudi #FOTO

Gorenjska avtocesta bo zaradi hude prometne nesreče zaprta dlje časa.

Na gorenjski avtocesti so zgodaj zjutraj trčila tri vozila, dva tovornjaka s priklopnikoma in avtobus s potniki. Avtocesta v smeri Jesenic med Vodicami in Brnikom ostaja zaprta v celoti, v smeri Ljubljane pa je promet že delno sproščen. Nastajajo zastoji, zapore bodo predvidoma trajale dlje časa.

Kaj se je zgodilo?

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je eno tovorno vozilo zaradi nesreče obstalo prečno na avtocesto, drugo tovorno vozilo in avtobus pa sta prebila varovalno ograjo, ki ločuje avtocesto. Po prvih podatkih je poškodovana ena oseba. Uprava za zaščito in reševanje poroča, da so gasilci GARS Kranj in GB Ljubljana prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz avtobusa rešili 26 potnikov in 2 voznika, nudili razsvetljavo nesreče, sanirali razlitje večje količine goriva po cestišču in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj in Ljubljana ter policiji. Civilna zaščita občine Šenčur je za vseh 28 potnikov zagotovila topel prostor, v katerem so počakali na nadomestni avtobus.

Avtocesta v smeri proti Jesenicam bo dlje časa zaprta, promet v smeri Ljubljane pa že poteka po dveh pasovih, in sicer po voznem ter odstavnem pasu. Prehitevalni pas ostaja zaprt in je od ostale vozne površine na mestu nesreče fizično ločen tudi z zastirno pregrado.

Policija opozarja

Na PU Kranj voznike pozivajo k upoštevanju prometnih pravil, predvsem na hitrost in varnostno razdaljo. Udeleženci naj pri vožnji mimo kraja nesreče ne ovirajo prometa in naj se ukvarjajo z vožnjo, so še zapisali.

Obvoz

Ker že nastajajo zastoji, svetujejo voznikom, naj uporabijo druge vzporedne ceste. Ker bodo tudi te zelo obremenjene, naj se vozniki na pot odpravijo bistveno prej. Obvoz na relaciji Vodice-Lahovče-Spodnji Brnik in tam nazaj na avtocesto v smeri Jesenic je v času zapore možen tudi za tovorna vozila.

NaDlani.si; Foto: PU Kranj