• C Novo mesto
  • 03:05
  • Pon, 23.05.2022

To so prizori iz naselja Šmaver v občini Trebnje! Lastnik močno opečen

Kot piše uprava za zaščito in reševanje je ob 6.54 je v naselju Šmaver, občina Trebnje, gorel nadstrešek ob stanovanjski hiši. Gasilci PGD Trebnje, Dobrnič, Vrhtrebnje in Vrhe so pogasili požar, ki je v celoti uničil nadstrešek z drvarnico, shranjena drva, pod nadstreškom parkirani osebni vozili, traktor s prikolico in priključki ter poškodoval balkon, ograjo, del fasade in ostrešje na stanovanjski hiši.

V požaru se je močno opekel lastnik, kateremu so gasilci nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Trebnje, ki so ga nato dokončno oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Kaj pravi policija?

Kot so sporočili s PU Novo mesto so 21. decembra nekaj pred 7. uro policisti bili obveščeni o požaru pomožnega objekta v naselju Šmaver na območju PP Trebnje. Ob začetnem gašenju požara, ki je zajel drvarnico in dva osebna avtomobila, se je poškodoval 54-letni moški. Gasilci so požar omejili in pogasili, reševalci pa so poškodovanega moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je zagorelo v drvarnici ob stanovanjski hiši, ogenj pa je zajel celotni objekt, dva osebna avtomobila in kmetijski traktor. Požar se je razširil tudi na fasado in ostrešje stanovanjske hiše. Policisti in kriminalisti okoliščine in vzrok za nastanek požara še preiskujejo, po prvih ocenah je nastalo za okoli 40.000 evrov premoženjske škode.

Spin112; Foto: PGD Trebnje