• C Novo mesto
  • 02:15
  • Pet, 01.07.2022

To sta 54-letnemu vozniku naredila moška iz Dobruške vasi, stara 30 in 32 let

poletni festival

Šentjernejski policisti prijeli nasilna roparja.

Policisti PP Šentjernej so bili 26. aprila nekaj pred 20. uro obveščeni o ropu na parkirnem prostoru v Dobruški vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev. M

Med policijsko preiskavo so ugotovili, da sta storilca na parkirnem prostoru napadla in pretepla 54-letnega voznika tovornega vozila, ga poškodovala, mu iz vozila odtujila več osebnih predmetov in pobegnila. Žrtev so oskrbeli v novomeški bolnišnici, moški je utrpel lažje poškodbe. Na podlagi ugotovitev nadaljnje preiskave so policisti pridobili odredbo za hišno preiskavo na naslovu bivanja dveh osumljencev iz Dobruške vasi, starih 30 in 32 let.

Obema so odvzeli prostost, ju pridržali in s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper oba odredil pripor. Nekatere okoliščine ropa policisti še preiskujejo, sporočajo s PU Novo mesto.

Pester dan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 176 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto, Foto: Shutterstock

poletni festival