• C Novo mesto
  • 10:54
  • Ned, 28.02.2021

Tolpi mladoletnikov v Celju ustrahujeta občane, življenje postaja neznosno

Vsaj dve večji skupini mladostnikov starih med 12 in 16 let že vse od poletja uničujejo, ustrahujejo, grozijo ter celo fizično napadajo občane predvsem na območju KS Dečkovo naselje. Kljub pozivom pristojne institucije vse do danes niso uspele ukrepati in zajeziti teroriziranja prebivalcev s strani objestnih mladoletnikov. Stanovalcem tako zaenkrat ostaja le upanje, da se bo situacija umirila sama od sebe, pišejo lokalni portali.

Stanovalci živijo v strahu

Težave so se po malem pričele že v prvem valu epidemije, po besedah prebivalcev KS Dečkovo naselje pa so se začele stopnjevati poleti. Gre za vsaj dve skupini mladoletnikov, starih med 12 in 16 let, ki prihajajo iz drugih delov mesta in se običajno zbirajo ob poligonu “pump track” v Novi vasi. Najhuje naj bi bilo med vikendi, stanje pa je, glede na pričevanje občanov, ki so zgodbo razkrili portalu 24ur, postalo neznosno. Policisti in občani so pogosto nemočni tudi zato, ker mladoletniki nasilna dejanja izvajajo v kratkih intervalih in se nato razbežijo. Tudi prepoznati jih je težko, saj imajo ponavadi čez glavo poveznjene kapuce, nosijo pa tudi maske.

Policija odgovarja

Na PU Celje pravijo, da so od meseca novembra do danes na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje prejeli prijave o mladoletnikih, ki so na območju Dečkovega naselja in Nove vasi v Celju kršili javni red in mir z uporabo pirotehničnih izdelkov, o kršitvi javnega reda in miru, ko je mladoletnik brcnil starejšega občana ter primera, ko je mladoletnik udaril drugega mladoletnika ter o primerih nedostojnega obnašanja mladoletnikov, ko so na območju Celja prevrnili nekaj zabojnikov za smeti in metali snežne kepe.

NaDlani.si; Foto: facebook