• C Novo mesto
  • 12:08
  • Sob, 23.09.2023

Znane podrobnosti tragedije na Lisci! 49-letnik umrl na kraju

Včeraj ob 17.06 je na vzletišču na Lisci, občina Sevnica, pri vzletu strmoglavilo jadralno padalo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, z uporabo vrvne tehnike pristopili do osebe, nudili pomoč pri oživljanju in zavarovali kraj pristanka helikopterja v Podgorici in na Radni. Gorski reševalci GRS Ljubljana in dežurna ekipa HNMP Brnik so na kraju ugotovili, da je oseba preminula. S helikopterjem Slovenske vojske so osebo prepeljali v dolino, kjer jo je prevzela pogrebna služba.

Kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju

S PU Novo mesto sporočajo podrobnosti: »Okoli pete ure popoldne, je v nesreči umrl 49-letni jadralni padalec iz okolice Celja. Nekaj po 17. uri so policisti na številko 113 prejeli klic o padalcu, ki je po vzletu iz Lisce padel iz velike višine in se poškodoval. Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske. O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov. Po prvi ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto, je 49-letnik po vzletu na višini okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem.«

Zaradi hudih poškodb je 49-letnik kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju. Iz strmega pobočja so ga s helikopterjem prepeljali v dolino. Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta. Iz višine približno dvajsetih metrov so ga s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka.

NaDlani.si; Foto: PGD Sevnica