• C Novo mesto
  • 09:42
  • Čet, 28.09.2023

Tragedija pri Čatežu ob Savi! Ni upošteval znakov policistov, umrl na kraju nesreče

Kot je zapisano na straneh uprave za zaščito in reševanje je ob 1.01 na avtocesti pri kraju Krška vas, občina Brežice, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom omogočili dostop do ponesrečencev ter nudili pomoč reševalcem in avto vleki. Reševalci NMP Brežice in Krško so poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali v SB Brežice, ena oseba je preminula na kraju nesreče.

Kršitelj znakov policistov ni upošteval

Zjutraj je policija sporočila podrobnosti nesreče. Nekaj pred 1. uro so policisti PP Brežice med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila BMW italijanskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. »Zapeljal je na avtocesto v smeri proti Ljubljani, potem pa na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. 36-letni voznik, državljan Pakistana, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. 28-letni državljan Pakistana, ki je sedel na zadnjem sedežu je bil huje poškodovan, 20-letni državljan Pakistana, ki je sedel na prednjem sedežu, je utrpel lažje poškodbe. Oba so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico,« javnosti sporoča Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Preiskava nesreče se nadaljuje

O prometni nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca, ki sta se udeležila ogleda prometne nesreče.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock