• C Novo mesto
  • 03:14
  • Ned, 27.11.2022

Tragedija, utopil se je 18-letni fant

Skupina mladih se je družila na pomolu, s katerega so skakali v Dravo.

Včeraj, ob 17. uri, so bili na PU Maribor obveščeni, da se je med skakanjem v reko Dravo v  Rušah  utopil mlajši moški. Ugotovljeno je bilo, da se je skupina mladih družila na pomolu,  s  katerega so skakali v Dravo.

Med njimi je bil tudi 18-letnik,  sicer  tuj  državljan,  ki  je  skočil  v  reko,  a po skoku ni priplaval na površje. Več oseb ga je skušalo najti, a neuspešno. Na kraj so prispeli gasilci GB Maribor s potapljačema, ki sta pri iskanju v reki našla mlajšo  osebo,  ki  ni  več  kazala  znakov  življenja. Na kraju so bili že reševalci, ki so takoj pričeli z oživljanjem, vendar neuspešno, so sporočili s PU Maribor.

Kot je včeraj poročala uprava za zaščito in reševanje je včeraj  pri Športnem parku v Rušah v Dravo padla oseba. Posredovali so gasilci GB Maribor. Gasilca potapljača sta jo s čolnom našla utopljeno

Na  kraju  je bila potrjena smrt pokojnega in odrejena sanitarna obdukcija. Glede  na  vse  ugotovljene  okoliščine tragičnega dogodka, so policisti PP Ruše  tujo  krivdo izključili in bodo v zvezi z dogodkom s pisnim poročilom obvestili pristojno tožilstvo.

N. D.; Foto: Shutterstock