• C Novo mesto
  • 17:01
  • Sre, 12.06.2024

Tragedijo na ljubljanski obvoznici povzročil slovaški državljan, znana identiteta umrlih

V ponedeljek ob 15.33 se je na avtocesti A1, med razcepoma Malence in Kozarje pri izvozu Ljubljana-Jug v smeri proti Kozarjem zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri so umrle tri osebe, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

56-letni voznik tovornega vozila je vozil po desnem prometnem pasu južne ljubljanske obvoznice v smeri proti razcepu Kozarje in pred izvozom Ljubljana-Jug trčil v osebni avtomobil pred njim, ki se je ustavil v koloni vozil in v katerem je bila domnevno 55-letna voznica. Osebno vozilo je po trčenju potisnilo naprej v drugo osebno vozilo ustavljeno pred njim, v katerem sta bila 72-letni voznik in 72-letna sopotnica, obe vozili pa je nato potisnilo še tovorno vozilo, ki bilo ustavljeno pred njimi. V trčenju so zaradi posledic prometne nesreče 55-letna voznica osebnega vozila in 72-letni voznik ter sopotnica v osebnem vozilu umrli na kraju nesreče.

Kot je je na novinarski konferenci povedal policijski inšpektor Primož Kadunc, se je verižno trčenje, v katerem so bila udeležena tri osebna in dve tovorni vozili, zgodilo v času popoldanske prometne konice. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, sicer 56-letni državljan Slovaške, ki je vozil iz smeri predora Golovec proti Barju. Dohitel je stoječo kolono vozil in se zaletel v zadnji del avtomobila, ki ga je vozila 55-letna slovenska državljanka. Njeno vozilo je nato potisnilo naprej v drugo osebno vozilo, v katerem sta bila državljan in državljanka Italije (oba stara 72 let). Zaradi hitrosti je nato tovornjak obe vozili potisnil še v stoječe tovorno vozilo, ki ga je vozil 51-letni Slovenec, nato pa še v počitniško prikolico, priklopljeno na vozilo 61-letnega nemškega državljana.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 146 prometnih nesreč, v katerih so tri osebe umrle, 13 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, pet pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 46 kršitev javnega reda in miru ter 103 kazniva dejanja.

N .D.; Foto: promet.si