• C Novo mesto
  • 04:54
  • Tor, 18.05.2021

Tragična prometna nesreča usodna za 22-letnega glasbenika: Jernej, počivaj v miru

Pisali smo, da se je v nedeljo okoli 5. ure kraju Orehovica blizu Izlak zgodila nesreča, v kateri je življenje izgubil 22-letnik. Ta je hodil po napačni strani ceste med Izlakami in Trojanami in nenadoma stopil pred vozilo, ki ga je upravljal 36-letnik. V trčenju je mladenič utrpel takšne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, so sporočili iz PU Ljubljana. Naknadno so iz ljubljanske policijske uprave sporočili, da so pri obravnavi nesreče ugotovili, da je neposredno pred nesrečo iz smeri Trojan proti Izlakam pripeljal(a) voznik ali voznica osebnega avtomobila, ki je v nesreči udeleženemu vozniku večkrat opozorilno posvetil(a) s snopom dolgih luči.

Spominjali se bomo ne le kot izvrstnega rogista, ampak tudi kot kumrata

Kakor koli, splet razkriva da je tragična nesreča bila usodna za  glasbenika Jerneja Rotarja. »Izguba je še posebej boleča, saj je bil Jernej star komaj 22 let, ker je bil odličen študent roga na glasbeni akademiji, pa je bila pred njim še cela kariera profesionalnega glasbenika. Našim vrstam se je pridružil leta 2012. V slabem desetletju so se med nami stkale vezi, ki jih ne bomo pozabili zlahka. Spominjali se ga bomo ne le kot izvrstnega rogista, ampak tudi kot “kumrata”, ki je bil vedno nasmejan, pozitiven, pripravljen na kakšen hec, predvsem pa predan godbi, v kateri je začel svojo orkestrsko pot,« so zapisali v slovo.

Danes je med godbenike kot strela z jasnega udarila vest, da smo v tragični nesreči izgubili našega člana Jerneja…

Objavil/a Delavska godba Trbovlje dne Nedelja, 02. maj 2021

Policija naproša očividce

Da bi razjasnili okoliščine nesreče, ljubljanski policisti tega voznika ali voznico prosijo, naj pokliče na telefonsko številko 113 ali postajo prometne policije Ljubljana na številko 01 583 88 20.

NaDlani.si; Foto: facebook