• C Novo mesto
  • 00:10
  • Sob, 01.10.2022

Tragično umrla turna smučarka je bila sestra slovenskega olimpijca! Danes spet umrl alpinist

Današnji dan je zavit v črnino. Odšla je čisto prezgodaj. Letos bi praznovala 40 let. Brez besed sem, s solzami v očeh. Čeprav se nisva videli kar nekaj let, sva pa skupaj preživeli lepo otroštvo. Pogrešala bom njen lepi nasmeh. Počivaj v miru,« se je od pokojne Neže Osovnikar poslovila njena prijateljica. Kot razkriva splet gre za znano zobozdravnico ter sestro našega nekdanjega šprinterja Matica Osovnikarja.

Spomnimo, na območju Storžiča se je včeraj okoli 9.30 zgodila gorska nesreča, v kateri se je smrtno ponesrečila turna smučarka. Kot so sporočili iz Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), so tri turne smučarke z vrha Storžiča smučale v smeri Petega žrela, pri čemer je eni zdrsnilo in je padla čez severno steno Storžiča v smeri Črnega grabna. Okoliščine kažejo, da je ponesrečena smučarka pri spuščanju z gore zdrsnila tik pod vrhom in se po padanju na strmem pobočju ustavila nekaj sto metrov nižje, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Utrinek iz našega delovnega vsakdana…

“Pri svojem delu najbolj uživam takrat, ko se lahko popolnoma posvetim…

Posted by Osovnikar Zobozdravniki on Thursday, 18 March 2021

Na Kalški gori se je smrtno ponesrečil alpinist

Na Kalški gori v občini Preddvor se je danes nekaj po 10. uri pri padcu smrtno ponesrečil alpinist. Posredovali so reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Kranj in posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na krovu ter mrtvo osebo prepeljali v dolino, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je alpinist pod vrhom gore v alpinistični opremi zdrsnil in zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel pri padcih in daljšem drsenju po trdi snežni podlagi, umrl. Vzpenjal se je še z dvema drugima alpinistoma, ki nista bila poškodovana. Vojaški helikopter je trojico alpinistov z gore prepeljal v dolino. Okoliščine po navedbah policije kažejo, da je šlo pri dogodku za nesrečo.

Policija opozarja

»Sneg je povečini trd in zbit, podlaga je ponekod ledena, spet drugje je lahko napihan sneg. Že včeraj je v podobnih snežnih razmerah umrla tudi turna smučarka na severni strani Storžiča. Pozivamo k veliki previdnosti in odgovornim odločitvam, ker v določenih primerih tudi vsa alpinistična oprema ni dovolj za varno vrnitev domov.«

NaDlani.si; Foto: facebook