• C Novo mesto
  • 04:02
  • Ned, 13.06.2021

Po sporu zaradi psa sta ga zabodla do smrti! Osumljenca stara 14 in 19 let

Spor se je končal tragično. 

STRAŽA PRI RAKI – Dolenjski policisti preiskujejo uboj v naselju Straža pri Raki v občini Krško, kjer naj bi po poročanju spletnega Večera v ponedeljek po 22. uri prišlo do spora med mladoletnikom, starim komaj 14 let, 19-letnikom in 26-letnikom. Zaradi vbodnih ran naj bi slednji izkrvavel na kraju zločina. Policisti osumljenca še iščejo.

Trojica naj bi se domnevno sprla zaradi pasjega laježa, sledil je pretep, eden od osumljenih pa naj bi pograbil oster predmet in 26-letnika večkrat zabodel v predel vratu in v hrbet. Ranjeni se je po nekaj metrih zgrudil in izkrvavel. Kriminalisti naj bi na naslovu mladoletnega osumljenca že opravili hišno preiskavo, še poroča omenjeni časnik.

Kaj pravi policija?

Na PU Novo mesto so sedaj spregovorili o krvavem incidentu: »Okoli 21.30 smo bili obveščeni, da naj bi na dvorišču stanovanjske hiše na območju PP Krško prišlo do pretepa, ena oseba pa naj bi bila hudo poškodovana. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj in reševalci. Ugotovljeno je bilo, da je 26-letni moški zaradi hudih poškodb, povzročenih z neznanim ostrim predmetom, umrl na kraju dogodka. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov naj bi prišlo do spora in pretepa med tremi osebami, ki so se med sabo poznale. Osumljenca sta po dogodku s kraja pobegnila, vendar so ju policisti in kriminalisti v jutranjih urah prijeli in jima odvzeli prostost. O dogodku sta bili obveščeni preiskovalna sodnica, ki skupaj s kriminalisti opravlja ogled kraja kaznivega dejanja in okrožna državna tožilka. Za pokojnega je bila odrejena sodna obdukcija.«

Kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja uboja.

NaDlani.si; Foto: arhiv