• C Novo mesto
  • 08:04
  • Čet, 28.09.2023

Umorjeni Lulzim (36) je bil nasilen do Anje! Ona ga je zabodla in se še odpeljala se je za njim

Moškega, ki ga je v nedeljo zvečer v Mariboru zabodla žena, so policisti pred tem dvakrat obravnavali zaradi nasilja v družini. Imel je prepoved približevanja partnerki, a je bival z njo. Na dan uboja sta se sprla, moški je bil do ženske nasilen, ona pa ga je zabodla z nožem, je danes povedal vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič.

Policisti so bili o dogodku obveščeni potem, ko je zabodeni moški z osebnim avtomobilom na Valvasorjevi ulici trčil v parkirano kombinirano vozilo. Po ugotovitvah policistov se je poskušal odpeljati v bolnišnico, a je med vožnjo podlegel poškodbam. »Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 36-letni moški, ki je bil huje poškodovan in ni kazal znakov življenju. Na kraju je bila tudi njegova 31-letna žena. Poškodovanemu na kraju kljub nudenju nujne medicinske pomoči žal niso mogli več pomagati,« je v današnji izjavi za medije povedal Meglič.

V obeh primerih mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja

»Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je 31-letnica storila kaznivo dejanje uboja, so ji policisti na kraju odvzeli prostost in jo pridržali,« je dodal. Po ugotovitvah policistov je bil pokojni letos dvakrat obravnavan zaradi nasilja v družini. »V obeh primerih mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja določeni osebi ali kraju. Prvi ukrep je potekel v začetku maja, medtem ko je bil drugi še veljaven,« je povedal Meglič.

Policisti so redno izvajali nadzor nad tem ukrepom. Nadzor so izvedli tudi na dan uboja, vendar pri tem niso zaznali kršitev. »V kriminalistični preiskavi smo dodatno ugotovili, da je povzročitelj nasilja kljub veljavnemu ukrepu prepovedi približevanja prebival z oškodovanko,« je še dejal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. Pojasnil je, da policisti izvajajo nadzor na vhodnih vratih bivališča. »Policija izvaja nadzor z zvonjenjem na vhodna vrata, trkanjem in po vzpostavitvi kontakta z oškodovanko potrdi sum kršenja ali pa ne. Po vzpostavitvi policija nima nekih možnosti vstopanja v stanovanje in postopanja kot v primeru hišne preiskave,« je povedal.

Anja R. (31) je svojega pet let starejšega partnerja Lulzima B. zabodla z nožem.

Ni znano, zakaj se je žena nahajala na kraju prometne nesreče

Zaenkrat kaže, da je moški prebival pri partnerki z njenim soglasjem. Osumljenka je trenutno še vedno v policijskem pridržanju, danes pa naj bi jo s kazensko ovadbo pripeljali pred dežurnega preiskovalnega sodnika. »Okoliščine, zakaj se je žena nahajala na kraju prometne nesreče, nam niso poznane,« je dejal Meglič. Policiste je o nesreči obvestil naključni očividec prometne nesreče.

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. Ženska je imela ob prihodu policistov manjše odrgnine, ki bi jih lahko označili kot lahke telesne poškodbe.

N. D.; Foto: facebook