• 18.21C Novo mesto
  • 20:02
  • Ned, 12.07.2020

Umrla, ko sta padla iz prtljažnika, sumili celo na tuberkolozo

VRHNIKA – Pisali smo, da se je okoli pol druge ure na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva sirska migranta. V vozilu 42-letnega državljana BiH je bilo sicer kar osem sirskih državljanov, poleg tega pa še ena mladoletna oseba. Policisti so vozniku odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili.

Kaj se je zgodilo?

Voznik je med vožnjo iz Ljubljane proti Vrhniki prehiteval tovorno vozilo, med vračanjem na vozni pas pa je vozilo začelo zanašati in je trčilo v odbojno ograjo. Nato se je začelo prevračati in trčilo še v odbojno ograjo ob prehitevalnem voznem pasu, je na novinarski konferenci pojasnil Primož Kadunc iz sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana. Pri tem so iz prtljažnega prostora padle tri osebe, dve od teh sta izgubili življenje. Ena je po podatkih policije še v reanimaciji, še ena pa se je v nesreči lažje poškodovala. Policisti so v postopku ugotovili, da je bil voznik 42-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je imel v vozilu osem migrantov, državljanov Sirije, ki so pred tem nelegalno prestopili državno mejo. Trije od omenjenih osmih migrantov so bili v prtljažniku, pet pa na zadnjem sedežu. Poleg teh je bila v vozilu še ena mladoletna oseba, ki pa ni bila poškodovana.

Sum na tuberkulozo

Vozniku so policisti odvzeli prostost in ga bodo, ko bodo zbrali vsa obvestila, kazensko ovadili kaznivih dejanj tako s področja prometa kot tudi organiziranja nedovoljenega prehajanja državne meje. Za voznika so sicer že odredili strokovni pregled glede prisotnosti alkohola ali drugih prepovedanih substanc, a izidov še nimajo. Pri migrantih so sprva sicer sumili na tuberkulozo, česar pa do sedaj niso potrdili. “Vse osebe so bile pregledane zaradi sumov prenosljivih bolezni, ki pa se do sedaj niso potrdili,” so naknadno sporočili s policije. Migranti, ki so bili na kraju nesreče, pa niso bili poškodovani, so po njegovih besedah zaprosili za mednarodno zaščito. Avtocesta v smeri proti Kopru je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče zaprta okoli pet ur.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock