• C Novo mesto
  • 07:36
  • Sob, 23.09.2023

V Biški vasi ukradli 100 kg krompirja, v Semiču s pašnika ovco

S PU Novo mesto poročajo o vlomih in tatvinah. V Hrvaškem Brodu na območju PP Šentjernej je med 15. in 22. julijem nekdo z njive izkopal in odtujil okoli 50 kg krompirja. V Semiču je v noči na 23. julija neznanec s pašnika odtujil ovco. V noči na 24. julij je na parkirnem prostoru na Šukljetovi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Z dvorišča podjetja v Črnomlju so v noči na 24. julij neznanci odtujil 18 vreč lepila za keramiko. V Bušeči vasi na območju PP Brežice je 24. 7. okoli 18. ure nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil mobilni telefon. V noči na 23. 7. so v Biški vasi na območju PP Novo mesto neznanci z njive izkopali in odtujili okoli 100 kg krompirja. V Gabrju je 23. 7. dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil denar, dve bančni kartici in osebno izkaznico. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Med 16. 7. in 23. 7. je v Metliki neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil orodje. Lastnika je oškodoval za 500 evrov. V naselju Drska v Novem mestu je med 22. 7. in 23. 7. nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil agregat.

Pester vikend

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 22. 7. in 25. 7. intervenirali v 193 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 728 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 55-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Novomeški policisti so posredovali zaradi nasilja v družini in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: arhiv