• C Novo mesto
  • 12:48
  • Pet, 19.04.2024

V bližini železniške postaje Kandija vlak trčil v moškega, odbilo ga je v žensko

Včeraj okoli 14. ure so bili obveščeni o nesreči na železniških tirih v bližini železniške postaje Kandija v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da sta 32-letna ženska in 38-letni moški pešačila ob levi strani železniških tirov. Strojevodja potniškega vlaka, ki je vozil iz smeri Bršljina, ju je opazil, pričel je zavirati in na prihod vlaka opozarjati z zvočnimi signali, vendar se moški in ženska nista umaknila.

S prednjim delom vlakovne kompozicije je trčil v moškega, ki ga je odbilo v žensko. Reševalci so ju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, po prvih podatkih sta oba utrpela lažje poškodbe.

Pestrih 24 ur

policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 190 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Črnomaljski policisti so zaščitili žrtev nasilja v družini in izrekli prepoved približevanja 32-letnemu osumljencu, ki je izvajal fizično in psihično nasilje nad zunajzakonsko partnerko.S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: facebook