• C Novo mesto
  • 21:31
  • Ned, 13.06.2021

V Brežicah po napadu psa obveščene pristojne službe, gre za mlajšo osebo

Zgodilo se je ob 9.51.

Ob 9.51 je v naselju Bukošek, občina Brežice, pes ugriznil mlajšo osebo. Za otroka so poskrbeli v UC Brežice. Obveščene so bile pristojne službe, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Tragedija v Mengšu

Slovenija je še vedno v primežu tragedije iz preteklega tedna, ko je v Mengšu pes do smrti pogrizel osemletno deklico. Po smrti male Ane se širijo različni scenariji napada psa, tudi do tega, če je žival sploh napadla, spregovorili pa so tudi njegovi lastniki. Psu, po imenu Aron grozi evtanazija. Kljub temu mnogi menijo, da je kazen za Arona, ki je bil na vrvici doma, nepravična. V ta namen se podpisuje peticija proti evtanaziji Arona.

»Po vseh, do danes znanih informacijah, pes deklice nikakor ni napadel, kakor je bilo slišati od marsikoga in kot so skušali prikazali nekateri mediji, temveč se je deklica zapletla v njegovo verigo ter padla nanj. Pes se je zagotovo ustrašil ter odreagiral nagonsko – ugriznil, kot bi vsak. Nikakor pa je ni trgal in mrcvaril. Po tem naj bi še ležal zraven in jokal,« je zapisal avtor peticije, ki zagovarja prepričanje, da Aron nikakor ni storilec, temveč prav tako žrtev v tej žalostni zgodbi.

NaDlani.si; Foto: Pixbay