• C Novo mesto
  • 10:46
  • Pon, 24.01.2022

V Brezju pele pesti, skupil jo je 19-letnik

Včeraj okoli 21.30 so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi pretepa v zasebnem prostoru v naselju Brezje. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je ena oseba poškodovana, zato so poklicali reševalce, ki so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

»Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je prišlo do spora in pretepa v družinskem krogu. 51-letni in 23-letni osumljenec sta napadla, pretepala in poškodovala 19-letnega oškodovanca. Okoliščine še preiskujejo in bodo zoper osumljenca ustrezno ukrepali. V noči na 1. 12. so ponovno posredovali na istem naslovu, kjer je 51-letni kršitelj žalil oškodovanko in ji grozil. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje, o incidentu javnosti sporoča Alenka Drenik s PU Novo mesto. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Pester dan

Policisti omenjene policijske uprave  so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 213 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma, ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: arhiv