• C Novo mesto
  • 02:32
  • Ned, 13.06.2021

V Celju prišlo do eksplozije, na kraju tudi preiskovalni sodnik!

Danes, ob 12.31 uri, so bili obveščeni, da je prišlo na glavni celjski avtobusni postajali do eksplozije, javlja Milena Trbulin iz PU Celje.

Milena Trbulin PU Celje je zapisala: »Po prvih podatkih sta bili v eksploziji poškodovani dve osebi. Vzrok eksplozije še ni potrjen, ne izključujemo možnosti, da je do eksplozije prišlo zaradi napake na plinski napeljavi. Ogled kraja dejanja, ki sta se ga udeležila tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik, poteka. Več podatkov o dogajanju vam sporočimo v nadaljevanju.« Občane ob tem pozivajo, naj se ne zadržujejo v bližini kraja eksplozije.

“Ob 12.29 je na Aškerčevi ulici v Celju prišlo do močne eksplozije v prostorih avtobusne postaje. Gasilci PGE Celje in PGD Celje Gaberje so skupaj s policisti zaprli širše območje in nudili prvo pomoč poškodovanim osebam. V objektu je ostala ena oseba, katero so nepoškodovano našli gasilci pri pregledu objekta. Reševalci NMP Celje so tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico. Gasilci so ugotovili, da je vzrok za eksplozijo uhajanje plina. Zato so skupaj z vzdrževalci zaprli plinski vod in izklopili elektriko. Nastala je večja gmotna škoda ter v času trajanja intervencije in odpravljanja posledic pa je bilo širše območje okoli objekta zaprto za ves promet. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe,” so dogajanje povzeli na spletni strani URSZR.

NaDlani.si; Foto: arhiv