• C Novo mesto
  • 20:51
  • Sob, 04.12.2021

V Krškem upoštevali odloke glede koronavirusa, potem so prišli Romi! Poglejte, kaj je ujela kamera #VIDEO

V več stanovanjskih stavbah je skladno z Odlokom obvezno razkuževanje najmanj dvakrat dnevno. Zaradi tega so se stanovalci v enem naselji Krškem odločili, da razkuževanje opravljajo sami. Pri tem so dobronamerno vhodna vrata v dnevnem času puščali odprta, da smo tako kljuko in vrata razbremenili prijemanja in možnosti bilo kakšnega prenosa raznih okužb.

Nastal je problem

Sledil je šok. »Problem je nastal v tem, da smo imeli obisk Romske skupnosti, ki kljub temu, da je danes nedelja in je večina trgovin zaprta opravljajo obhode po naši občini in iščejo priložnost, da pridobijo korist tudi s tem, da kakšno stvar odtujijo. Zaradi tega, ker so bila vrata našega bloka odprta so izkoristili priložnost in odtujili “poganjalec”. Vrednost poganjalca ni velika, je pa velik moralni poraz za nas, ki se trudimo, da pripomoremo, da to krizo skupaj uspešno premagamo,« je na facebooku zapisal krški občinski svetnik na listi SLS, Boštjan Pirc ter objavil posnetek.

Kaj pravi policija?

Ob tem je dodal, da ta te pripadnike omenjene skupnosti lahko napiše, da se obnašajo, kakor cigani. Vprašanja smo poslali tudi na PU Novo mesto.

NaDlani.si; Foto: facebook