• C Novo mesto
  • 08:18
  • Ned, 26.06.2022

V Mirni Peči blagoslov motorjev, popoldan prišlo do nesreče

V Mirni Peči na Dolenjskem so po dveletnem premoru zaradi epidemije covida-19 ob velikonočnem prazniku pripravljajo 24. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev. Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot 10.000 motoristov, so tudi letos pričakovali veliko udeležbo.

Prireditev je potekala na velikem parkirišču pred mirnopeško cerkvijo, kulturni program pa so posvetili 90-letnici rojstva mirnopeškega rojaka in harmonikarja Lojzeta Slaka. Načrtali so tudi novo motoristično sezono, predvsem pa po dveh covidnih letih vnovič srečali in pozdravili prijatelje. Sicer pa je poudaril, da namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo s tem javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, kljub temu, da se z vsakim letom krepi, še vedno nezadostna.

Prometna nesreča

Je pa v tem času uprava za zaščito in reševanje o prometni nesreči. Včeraj ob 14.27 je na Rožni ulici v Mirni Peči padel motorist. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli motorista in ga predali reševalcem NMP ZD Novo mesto, ki so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

N. D.; Foto: facebook