• C Novo mesto
  • 13:07
  • Čet, 22.02.2024

V nesreči z motornimi sanmi umrl Domen (37), otrok hudo poškodovan! Podrobnosti so grozljive …

 V nesreči z motornimi sanmi, ki se je v nedeljo popoldne zgodila v Hudem Kotu v občini Ribnica na Pohorju, je na kraju nesreče umrl 37-letni moški (družabna omrežja navajajo, da gre za Domna B., op.p.), otrok, ki je bil z njim na saneh, pa se je hudo poškodoval in so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje. Po podatkih policije je 37-letni moški v okolici sorodnikove stanovanjske hiše vozil lastne motorne sani. Najverjetneje zaradi nekontroliranega pospeška je med vožnjo motorne sani dvignilo v zrak in so poletele dobrih deset metrov ter trčile v drevo.

V trčenju se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, hudo poškodovanega otroka pa so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju, so sporočili iz PU Celje. O tragičnem dogodku so bili obveščeni v nedeljo okoli 17. ure. Policisti bodo o dogodku s poročilom seznanili Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

Obravnavali še eno smrtno nesrečo voznika v zadnjih petih letih

V zadnjih petih letih so na območju PU Celje poleg omenjene obravnavali še eno smrtno nesrečo voznika motornih sani in posamične nesreče, kjer na srečo ni prišlo do hujših poškodb. Ob tem vse voznike motornih sani opozarjajo, da lahko sani uporabljajo le na za to dovoljenih in označenih območjih. Pri vožnji pa naj bodo skrajno previdni, so še dodali pri PU Celje.

N. D.; Foto: Shutterstock