• C Novo mesto
  • 23:43
  • Sob, 18.05.2024

V Novem mestu odjeknilo več strelov, razkrito, kaj se je dogajalo

Večerno ‘pokanje’, ki ste ga sinoči slišali na območju Prečne, Bršljina, Bučne vasi v Novem mestu, je bilo vojaško usposabljanje v novomeški vojašnici. Usposabljanje naj bi se končalo ob 22. uri, poroča portal Dolenjska News.

Na eni od strani na facebooku se je namreč sinoči pojavil zapis, ki bi lahko pojasnil, kaj se je v Novem mestu takrat dogajalo. »Ali to, ko pripadniki Slovenske vojske streljajo ob takšni uri, nikogar ne moti?« je zapisal uporabnik facebooka sinoči okoli 23. ure. Z novomeške policijske postaje medtem sporočajo, da so sinoči okoli 20.30 res prejeli več klicev o rafalnem streljanju v okolici Novega mesta. Prijavitelji so med drugim navajali, da naj bi streljali v romskem naselju, drugi spet, da se sliši streljanje iz smeri vojašnice, nam je pojasnil Robert Perc z omenjene policijske uprave.

»Policisti so preverili vse prijave in ugotovili, da naj bi v novomeški Vojašnici Franca Uršiča potekalo usposabljanje – streljali naj bi z manevrskim strelivom. Usposabljanje je bilo zaključeno do 22. ure, po tej uri pa policisti na številko 113 resda niso prejeli nobenega klica več zaradi streljanja.«

N. D.; Foto: Shutterstock