• C Novo mesto
  • 08:55
  • Ned, 26.06.2022

V Novem mestu vozilo odbilo v pešca, reševalci pregledovali štiri osebe

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje sta ob 14.27 sta na Kandijski cesti v Novem mestu trčili osebni vozili. Eno od vozil je pri tem trčilo v pešca. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in s tehničnim posegom umaknili vozilo s cestišča. Na kraju so bili reševalci nujne medicinske pomoči Novo mesto, ki so štiri osebe pregledali na kraju, vendar nadaljnje oskrbe niso potrebovali.

Kaj pravi policija?

»Okoli 14.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 32-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 63-letnega voznika, ki je ustavil pred prehodom za pešce. Po trčenju je njegovo vozilo odbilo in trčilo v pešca, ki je pravilno prečkal cesto. V nesreči sta se lažje poškodovala 63-letni voznik in potnica v njegovem vozilu. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog,« medtem sporočajo s PU Novo mesto.

Pester dan 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer včeraj intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 173 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brezju pri Senušah so krški policisti zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, ponarejanja listin, drznih tatvin in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb.

Spin 112, Foto: Shutterstock