• C Novo mesto
  • 04:53
  • Sob, 23.09.2023

V okolici Trebnjega praznovala rojstni dan, ne boste verjeli, kaj je bilo, ko so prišli policisti

Trebanjski policisti so v noči iz sobote na nedeljo posredovali v okolici Trebnjega, kjer je 30-letnica praznovala rojstni dan. Zabava z glasno glasbo se je nadaljevala pozno v noč, kar je vznejevoljilo okolico, ker niso mogli spati.

Kot sporočajo s PU Novo mesto so nekaj pred drugo uro zjutraj v nedeljo bili policisti na kraju zabave. Obisk ni zalegel za dolgo, saj je 43-letni sorodnik slavljenke z glasnim predvajanjem glasbe nadaljeval takoj po njihovem odhodu. Opiti prisotni niso upoštevali ukazov policistov in niso želeli zmanjšati hrupa, zato so policisti odredili, da se jim začasno odklopi elektrika.

Slednje je zadostovalo, da so glasbo čez nekaj minut prekinili, policisti pa preklicali dežurnega električarja, ki je bil že obveščen o odredbi za izklop elektrike. 40-letniku bodo napisali plačilni nalog.

Policisti so med vikendom obravnavali 296 interventnih dogodkov (skupaj pa na številko policije sprejeli 850 klicev. Policisti so obravnavali šestdeset (6o) različnih dogodkov iz področja javnega reda. Sedemnajst je bilo kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter osem v zasebnem prostoru.

N. D.; Foto: Shutterstock