• C Novo mesto
  • 04:38
  • Tor, 18.05.2021

V slovenskih gorah umrla znana novinarka in blogerka

Borka Budić (38), dolgoletna novinarka številnih medijev v Republiki Srbski, ki se je bralci spominjajo kot nadarjene očarljive blogerke, je umrla v alpinistični nesreči v Sloveniji. Žalostna novica je pretresla novinarsko skupnost v Srbski in številne Borkine prijatelje po Balkanu.

Kot je zapisala na svojem blogu, ji je od skoraj desetih let dela v banjaluških redakcijah ostal le vzdevek B.B. in velika ljubezen do pisane besede. Pred kratkim se je v njenem srcu rodila še ena velika ljubezen, ljubezen do gora in alpinizma, piše Srpska Info. Ni ji uspelo osvojiti vseh ‘dvatisočakov’, žal usoda ni dala. Na prvi pomladni dan je objavila celo blog z naslovom Gore me kličejo, moram iti. Pri nas se je zaljubila v pohodništvo. Toda stara ljubezen do pisanja je ostala. Posledica tega je blog, ki je nastal skoraj čez noč. »Pisati o svojem in izkušnjah drugih v diaspori s sklicevanjem na dogodke v državi, ki smo jo zapustili. Uradno in neuradno. Resno in sproščeno. O sebi, ljudeh in dogodkih,« je Borka opisala svoj blog, ki ga je imenovala BB blogerka.

About last weekend 🙃🧗‍♀️ #BBlogerka

Objavil/a Borka Budic dne Nedelja, 11. april 2021

V desetih letih novinarskih izkušenj je najdlje delala v dnevnih časopisih Fokus in EuroBlic. Kasneje je odšla v Slovenijo, v iskanje boljšega življenja in novih izkušenj, navajajo srbski mediji.

NaDlani.si; Foto: facebook