• C Novo mesto
  • 02:22
  • Tor, 18.01.2022

V soboto se je zgodil umor, PU Novo mesto sporoča šokantne podrobnosti

V soboto nekaj pred 18. uro, so policisti na številko 113 prejeli klic, da naj bi se zgodil umor v Brestanici. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov in reševalci z zdravnico.

Alenka Drenik z novomeške policijske uprave: »V stanovanjski hiši so našli mrtvo 69-letno žensko in  poškodovanega  osumljenca. Ogled  kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica z dežurno državno tožilko in ob strokovni pomoči kriminalistov in forenzičnih strokovnjakov Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave  Novo  mesto. Osumljenega 79-letnika so najprej zdravniško oskrbeli, nato pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora pridržali  na policijski postaji. Naknadno so pridržanje prekinili in osumljenega še isto noč hospitalizirali v  psihiatrični  ustanovi.«

Preiskovalna sodnica je za pokojno odredila sodno obdukcijo, da se ugotovi vzrok in čas smrti ter druge  okoliščine smrti. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno kriminalistično preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin primera.

PU Novo mesto, Foto: arhiv