• 17.58C Novo mesto
  • 03:14
  • Ned, 09.08.2020

V takšnem stanju je vozil 19-letnik, v avtu je imel celo dojenčka!

V vozilu pa nista bila sama.

KRANJ – Ta teden so kranjski policisti obravnavali 19-letnega voznika, ki je vozil z 0,57 mg/l alkohola. V vozilu pa ni bil sam. Prevažal je še sopotnico, ki je tudi kazala znake alkoholiziranosti, in 3-mesečnega dojenčka.

Proti vozniku poteka prekrškovni postopek, o njunem dejanju pa bodo policisti seznanili tudi pristojni center za socialno delo. Na PU Kranj ob tem opozarjajo, da zaradi take neodgovornosti posameznikov običajno nastradajo nedolžni.

Slovenija piha 0,0

Ne gre pozabit, da o tem tednu poteka aktualna akcija Slovenija piha 0,0: »Policisti poostreno preverjamo psihofizično stanje voznikov, redne kontrole pa bomo izvajali tudi v času izven akcije. Vozite z ničelno stopnjo alkohola. Vozniki pod vplivom alkohola so v letos na Gorenjskem povzročili 94 prometnih nesreč. V povprečju so imeli v izdihanem zraku 1,34 promila alkohola oziroma 0,64 mg/l alkohola, kar je stopnja, s katero se voznik z vozilom lahko igra samo doma pred igralno konzolo, nikakor pa ne v dejanskem prometu. Ta meja je postavljena pri 0,24 mg/l alkohola oziroma 0,5 promilih. Pri tej vrednosti se sicer že začnejo kazati znaki nezanesljivosti. Zato ne vozite, če ste pili alkohol.«

NaDlani.si; Foto: Pixbay