• C Novo mesto
  • 12:16
  • Pet, 19.04.2024

V Termah Ptuj umrl komaj 6-letni Vid, s tobogana naj bi prišel negiben

Policisti intenzivno zbirajo obvestila o sobotnem tragičnem dogodku v Termah Ptuj, ko je otrok po utapljanju v bazenu umrl v bolnišnici. V Termah Ptuj so ob dogodku pretreseni in izrekajo sožalje družini, njihovi predstavniki pa sodelujejo s pristojnimi organi v postopku preiskave suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.

Policisti preiskujejo sum povzročitve smrti iz malomarnosti

»V Termah Ptuj so pristojnim organom predali zahtevano dokumentacijo, med drugim dokazilo o ustreznem številu in usposobljenosti reševalcev iz vode, potrdilo o ustreznem številu animatorjev in usposobljenosti animatorjev plavalnega kluba, ki so izvajali animacijo ter potrdilo o pregledu in tehnični ustreznosti kopaliških naprav in opreme,« so pri Termah Ptuj zapisali v sporočilu za javnost. Kot zagotavlja vodstvo Term Ptuj, sicer v termah odgovorno sledijo najvišjim varnostnim standardom.

Družba ima pridobljen standard kakovosti ISO 9001, na podlagi katerega imajo sprejeto obširno dokumentacijo z usmeritvami za varnost kopalcev in delo reševalcev iz vode. Preiskava okoliščin tragičnega dogodka s strani pristojnih organov še poteka. Policisti nadaljujejo preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Kot so še dodali, sta bila o dogodku obveščena dežurna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je ogled kraja prepustil policiji.

Kaj se je dogajalo usodno soboto?

dogodku je bil obveščen tudi inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, policisti pa bodo o vseh ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo na Ptuju, so še dodali na PU Maribor.  V soboto se je namreč v Termah Ptuj med plavanjem v bazenu na območju ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl. Kot poročajo mediji, naj bi se otrok udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba. V Termah Ptuj zagotavljajo, da je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo.

Kot še poročajo današnje Slovenske novice, naj bi se po neuradnih informacijah s kopališča zabava, na kateri naj bi bilo okoli deset otrok, bližala koncu, nekaj otrok naj bi se še spuščalo po toboganu, s katerega je nesrečni deček, star komaj 6 let, prišel negiben, po pristanku v vodi pa se je začel utapljati. Družabna omrežja ob tem razkrivajo, da mu je bilo ime Vid.

N. D.; Foto: youtube

qlandiakrsko