• C Novo mesto
  • 16:20
  • Sre, 22.09.2021

Vardist naj bi po protestih v Mariboru posilil hčer, Andrej Šiško razkurjen

Maribor pretresa grozovit zločin, saj je moški domnevno posilil svojo odraslo hčer! Po poročanju Večera je žrtev domnevnega posilstva očeta, s katerim sicer ne živi, spremljala na protest zoper epidemiološke ukrepe v Mariboru. Tam naj bi jo začel prepričevati, da sploh ni njegova hči. Žrtev dogodka ne spomni, v igri je bil alkohol, so pa v bolnišnici, kamor je naslednji dan odšla na pregled, njeno zgodbo o posilstvu potrdili.

Stari znanec policije

Storilec, 54-letni Mariborčan, je sicer že stari znanec policije, v devetdesetih letih je bil vpleten v strelski incident in v zaporu preživel pol leta. Pozneje je bil ponovno aretiran zaradi prekupčevanja z mamili in obsojen na 7 let zapora. Bil naj bi eden od vidnejših članov samooklicane Štajerske varde, so o tem zapisali na portalu Siol.net. Po protestu naj bi jo oče povabil k sebi domov, kjer ji je ponudil alkohol in jo prepričeval, da ni njen biološki oče. Nato naj bi si jo vzel brez njene privolitve in ji storil silo. Zaradi preveč popitega alkohola je oškodovanka zaspala pri očetu. Ko se je naslednje jutro zbudila, je dojela, kaj se je zgodilo prejšnji dan. Odšla je v bolnišnico, kjer so njeno zgodbo posredovali policiji. Mariborski policisti so za Siol.net potrdili, da so prijeli prijavo. Zaradi očitanega posilstva mu grozi od enega do deset let zapora.

Šiško je jezen

Andrej Šiško, samooklicani poveljnik  se je na Facebooku Slovenske varde odrekel osumljencu in zatrdil, da varda nima nič z domnevnim zločinom. »Če se je dejansko zgodilo, je to storil samo posameznik. Ni imelo zveze z delovanjem varde, ne vem, zakaj bi bilo to sploh treba mešati z vardo,« je izjavil za Svet24.

Danes je na Slovensko vardo poklicalo več novinarjev, med njimi tudi novinar Tetičkovič, ki so spraševali o tem, ali je…

Objavil/a Slovenska VARDA – civilna iniciativa dne Ponedeljek, 03. maj 2021