• C Novo mesto
  • 00:04
  • Pet, 20.05.2022

Večkrat zabodel domačina (24), k temu ga je nagovorila 20-letna soproga

Kot sporočajo s PU Maribor. so bili v nedeljo ob 23.37 obveščeni o poskusu umora na območju Poljčan. Na kraj so bili napoteni policisti PP Slovenska Bistrica, ki so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je 24-letnega domačina napadel neznani moški in ga večkrat zabodel. O dejanju sta bili obveščeni dežurna državna tožilka.

Kaj se je zgodilo?

»Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti SKP PU Maribor in ugotovili, da je oškodovanca, ob 22.30 uri v temi pričakal neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti in se je po pomoč zatekel k svojim staršem na območju Poljčan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan izpustili. V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja občine Rogatec. Moškemu so naslednji dan po dogodku, 17. januarja, kriminalisti PU Celje odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala, in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja,« pove Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica za odnose z javnostmi omenjene policijske uprave.

Kdor drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam

Po besedah policistov ga je h krvavemu dejanju naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem. »Osumljenec je bil 19. 1. 2022, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora po 116/I-1 čl. KZ (v zvezi s 34. čl. istega zakona), priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor. Dan pred tem, 18. januarja so kriminalisti PU Maribor, ob sodelovanju s policisti PP Šmarje pri Jelšah, prostost odvzeli 20-letni ženi, ki je bila zaradi napeljevanja h kaznivemu dejanju umora, po 116/I-1 čl. KZ, v zvezi s 37. čl. istega zakona, s kazensko ovadbo 20. 1. 2022 privedena k dež. PS, ki je zoper njo odredila hišni pripor. Za kaznivo dejanje umora po 116/I-1 čl. Kazenskega zakonika, je predpisana kazen zapora najmanj petnajst let. Za poskus opisanega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje. Kdor drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam,« dodajajo policisti.

N. D.; Foto: arhiv

cvetličarna