• 29.06C Novo mesto
  • 16:46
  • Ned, 18.08.2019

Večkratnega morilca Edina iščejo z droni! »Je nor in je na prostosti«

SARAJEVO – Policija v BiH je sprožila obsežno iskalno akcijo za večkratnim morilcem Edinom Gačićem. Slednji je osumljen uboja policista. V Sarajevu so sprejeli dodatne varnostne ukrepe, osumljenca pa iščejo tudi s helikopterjem in brezpilotnimi letalniki.

V bližini Tarčina, kakih 30 kilometrov južno od Sarajeva, so v soboto zvečer našli ustreljenega policista Mahirja Begića, ki je varoval poligon za usposabljanje policistov. Predsednik vlade kantona Sarajevo Edin Forto je po izredni seji vlade danes sporočil, da so vpoklicali vse razpoložljive sile v kantonu. V izjavi za medije je Gačića označil kot človeka, ki je nor in je na prostosti.

Za pomoč so zaprosili tudi druge policijske agencije, da bi našli in prijeli osumljenega.

Obsojen na 20 let zapora

Novičarski spletni portal insajder.in poroča, da je bil serijski morilec Gačić med vojno v BiH pripadnik odreda El mudžahid. Portal naj bi imel tudi seznam vseh borcev zloglasnega odreda, katerega pripadniki naj bi zakrivili zločine nad ujetimi srbskimi in hrvaškimi vojaki in civilisti. Prvi zločin naj bi storil avgusta 1998, ko je ubil bivšega soborca iz omenjenega odreda. Zato je bil leta 1999 obsojen na 14 let zapora. Ko je imel v avgustu 2002 prost izhod ob koncu tedna, je v Zenici z dvema streloma iz pištole ubil svojo mamo.

Po tem zločinu je bil obsojen na enotno kazen 20 let zapora, ki jo je prestajal v Zenici in Bihaću.