• C Novo mesto
  • 08:57
  • Ned, 26.06.2022

VIDEO: Na Senovem razdejali lokal, urinirali in podelali so se po biljardnih mizah

Lastnik razpisuje nagrado.

Na socialnih omrežjih je zaokrožil video posnetek razdejanega lokala na Senovem. Lastnik razpisuje nagrado za pomoč pri iskanju storilca. Storilec (ali več njih), je popolnoma uničil inventar Bowling centra Senovo – Senica. Škoda je ogromna, poleg tega pa so bili storilci še posebej drzni pri svojem početju, saj so v lokalu urinirali in se podelali na mizo za igranje biljarda. Za piko na i so pustili tudi podpis z imenom Ervin.

S PU Novo mesto sporočajo o vlomih in tatvinah med vikendom.  Na Otočcu je v noči na 13. 5. nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil motorno žago in dva pihalnika za listje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1600 evrov škode. Med 5. 5. in 13. 5. je v Hrastju pri Mirni Peči nekdo iz stanovanjske hiše odtujil 600 evrov in bančno knjižico.  Z dvorišča počitniške hiše v okolici Mirne je nekdo odtujil kros motor Suzuki 125 ccm, rumeno modre barve. Lastnika je oškodoval za okoli 3000 evrov.

Pester vikend

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer med 13. in 16. majem intervenirali v 191 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 626 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 46-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, iskanja pogrešanih oseb, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: facebook