• C Novo mesto
  • 15:38
  • Sre, 22.09.2021

VIDEO: »Skupaj je bilo v avtobusu 67 potnikov in dva voznika. Umrlo je deset ljudi, notri so bili tudi otroci«

V prometni nesreči na avtocesti pri Slavonskem Brodu na vzhodu Hrvaške je danes umrlo najmanj deset ljudi, več deset ljudi je ranjenih, poročajo hrvaški mediji. Avtobus kosovske registracije je nekaj po 6. uri zjutraj zdrsnil s ceste in se prevrnil. Preiskava o okoliščinah nesreče že poteka. Avtocesta v smeri srbske meje je začasno zaprta. »Mrtvi ležijo na tleh. Prizor je grozljiv,« je povedal reporter sbonline.net za spletni portal hrvaške komercialne televizije Nova TV. Kot dodaja portal, še ni uradnih informacij o stanju poškodovanih ljudi, saj imajo zdravniki polne roke dela.

V avtobusu je bilo 67 potnikov in dva člana posadke, dva voznika. Umrlo je devet potnikov in en voznik, je s kraja nesreče povedal Damir Trut. »44 potnikov je bilo sprejetih v slavonskobrodsko bolnišnico, kjer jim je bila zagotovljena zdravniška pomoč. Osem jih je bilo hudo poškodovanih, štirje so bili doslej operirani. Na Policijski postaji je nastanjenih 14 potnikov in en voznik, ki čakajo na zagotovitev nastanitve v objektu, ki ga bo zagotovila Slavonskobrodska županija,« je dodal.

»V avtobusu je bilo tudi 15 mladoletnic, ena deklica je bila hudo poškodovana,« je dejal tamkajšnji minister za zdravje Vili Beroš. Hrvaški mediji so najprej poročali, da se je prevrnil avtobus z makedonsko registracijo, a se je kasneje izkazalo, da je šlo za avtobus s Kosova.

NaDlani.si; Fotto: youtube 24sata