• 1.45C Novo mesto
  • 02:20
  • Tor, 24.11.2020

VIDEO: To je počel mladoletni Slovenec na cesti, policija objavila posnetek, on dobival všečke

Mariborski policisti so izsledili 17-letnika iz okolice Slovenske Bistrice, ki je bil na septembra na enem od družbenih omrežij objavljenem posnetku predrzne in brezobzirne vožnje voznika osebnega avtomobila. Med vožnjo je sedel na sopotnikovem sedežu in hitrost uravnaval s tempomatom, njegovo početje pa je snemal sopotnik v vozilu.

Nezakonito početje pa je “všečkalo” nekaj več kot 700 uporabnikov

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je bil video posnetek pozneje objavljen na enem od družbenih omrežij, mladoletnikovo nespametno in nezakonito početje pa je “všečkalo” nekaj več kot 700 uporabnikov.

[SVOJE DEJANJE BO MORAL POJASNITI NA SODIŠČU] 17-letnik je posnetek njegove predrzne in brezobzirne vožnje po državni…

Objavil/a Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor dne Ponedeljek, 19. oktober 2020

Ker so policisti v posneti vožnji ugotovili elemente kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, so v predkazenskem postopku zbrali vse potrebne dokaze in zoper 17-letnika podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policija opozarja

Ob tem so na policiji opozorili, da je zagotavljanje varnosti v cestnem prometu ena od njihovih primarnih nalog, zato udeležence pozivajo, da spoštujejo prometne predpise, vozijo obzirno in previdno. Hkrati uporabnike družbenih omrežij opozarjajo, da bodo prav vse objave s fotografijami in videoposnetki nezakonitih ravnanj in dejanj obravnavali ter ob upoštevanju policijskih pooblastil zoper kršitelje ali storilce kaznivih dejanj tudi ustrezno ukrepali.

NaDlani.si; Foto: PU Maribor