• 19.16C Novo mesto
  • 07:03
  • Pon, 19.08.2019

VIDEO: V javnost prišel posnetek včerajšnje nesreče, v kateri sta umrla dva pešca! Je 33-letnik dostavljal kokain?

LJUBLJANA − Poročali smo, da se je na Dunajski cesti v Ljubljani se je ponoči zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik osebnega vozila je zbil dva pešca, nato pa pobegnil s kraja nesreče. Eden od pešcev je na kraju nesreče umrl, drugo osebo so hudo poškodovano odpeljali v ljubljanski klinični center, a je nato podlegla poškodbam.

Obležala sta na vozišču

Policiste so namreč o nesreči obvestili nekaj po pol eni zjutraj. Po doslej zbranih obvestilih so ugotovili, da je 33-letni voznik z osebnim vozilom vozil po Dunajski cesti v Ljubljani iz smeri Bavarskega dvora proti Linhartovi cesti. Za križiščem z Vilharjevo ulico voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju in trčil v moška, stara 53 in 64 let, ki sta ravno takrat prečkala vozišče po prehodu za pešce. Obležala sta na vozišču, voznik pa je zdrsel na zelenico sredi cestišča in trčil še v drog javne razsvetljave. Mlajši moški je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče, 64-letnik pa je poškodbam podlegel v ljubljanskem kliničnem centru, so v dodatnem obvestilu zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana.
Odpeljal je naprej

Voznik se ni ustavljal, temveč je odpeljal naprej po Dunajski cesti v smeri proti Črnučam. Policisti so ga kmalu izsledili in ga prijeli. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, odredili so mu tudi strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi.

Med postopkom so policisti 33-letniku zasegli tudi štiri zavitke z belo prašnato snovjo. Sumijo, da gre za kokain. Kraj tragedije sta si ogledala tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec. Policisti medtem nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede okoliščin prometne nesreče.

V javnost je že prišel posnetek s kraja nesreče.