• 4.24C Novo mesto
  • 05:50
  • Čet, 09.04.2020

Vlomilec je bil sošolec Melanie Trump

Pripor za vlomilca v hiše v Posavju in Zasavju.

Posavski policisti so po intenzivni preiskavi vloma v hišo na območju Krškega, od koder je izginilo za okoli 2500 evrov premoženja, izsledili nepridiprava, ki ima očitno na vesti več vlomov v hiše na območju Posavja in Zasavja. Kot so sporočili s PU Novo mesto, je moški, ki je bil že 16-krat obsojen zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, v priporu.

Kaj se je dogajalo?

Po vlomu v hišo v Krškem, kjer je nepridiprav minuli teden skozi okno vstopil v hišo in odnesel prenosni računalnik, ročne ure ter zlat nakit v vrednosti okoli 2500 evrov, so osumljenca s plenom ujeli sevniški policisti. Ti so namreč istega dne v Stržišču ustavili avtomobil, v katerem je bil kot potnik 49-letni osumljenec, pri sebi pa je imel ukradene predmete.

Pridržali so tako 61-letnega voznika avtomobila kot osumljenca, ki je doma z območja Sevnice. Nadaljnja preiskava pa je pokazala, da je 49-letnik najverjetneje izvedel še najmanj petih vlomov v stanovanjske hiše, dva na območju Gorenjega Leskovca, dva na območju Hrastnika ter enega na območju Trbovelj.

Kot so navedli na Policijski upravi (PU) Novo mesto, so osumljenca v zadnjih osmih letih že 18-krat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, 16-krat pa je bil za kazniva dejanja tudi obsojen. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Sošolec znova za zapahi

Kot poročajo Slovenske novice gre za Darka Slemenšek iz okolice Sevnice, ki se je znova znašel za zapahi. Slemenšek je ista generacija kot prva dama ZDA Melania Trump, ki je bila nekoč, ko je bila še Sevničanka, takrat bolj znana kot Melanija Knavs. Ko je še hodila v osnovno šolo, sta bila menda sošolca. Darka in Melanije se po poročanju omenjenega častnika vrstniki spominjajo kot pridna in marljiva šolarja.

Kakor koli, policisti s preiskavo nadaljujejo in bodo v primeru novih ugotovitev kazensko ovadbo še dopolnili. Ukradene predmete, ki so mu jih zasegli, pa so vrnili oškodovancu.

NaDlani.si; Foto: youtube