• C Novo mesto
  • 15:51
  • Sre, 22.09.2021

Voznik ni prilagodil vožnje, 22-letnica umrla: Draga Lara, počivaj v miru

V zadnjih 24urah trije umrli v prometnih nesrečah.

V naselju Zgornje Verjane v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah se je nekaj po 1. uri ponoči osebno vozilo prevrnilo na streho. Zaradi poškodb je 22-letna sopotnica umrla na kraju nesreče, 29-letnega voznika pa so reševalci prepeljali na nadaljnjo zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor, navaja center za obveščanje. V nesreči so posredovali poklicni gasilci iz Maribora in prostovoljni gasilci iz Gornje Radgone, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem.

»Prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila v zgodnjih danes v jutranjih urah, v njej pa sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Audi in njegova sopotnica, ki sta se peljala po cesti na območju Svete Trojice v Slovenskih goricah. Na delu ceste, kjer poteka cesta v levem nepreglednem ovinku po klancu navzdol, voznik hitrosti vozila in svoj način vožnje ni prilagodil tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim sposobnostim, česar posledica je bila, da je z vozilom zapeljal desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s sprednjim levim delom trčil v prometni znak z betonskim temeljem, z desnim delom vozila pa oplazil deblo drevesa. Nato se je vozilo s sprednjim delom zarilo v zemljo, zaradi česar je avto dvignilo v zrak ter ga obrnilo tako, da je po nekaj metrih s streho vozila trčilo v deblo večjega drevesa, nato pa obstalo na kolesih v gozdu. Voznik je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe, njegova sopotnica pa je poškodbam na kraju nesreče podlegla,« so sporočili s policije.

Umrl voznik motornega kolesa

Včeraj ob 19.02 uri je bil Operativno komunikacijski center PU Koper obveščen o prometni nesreči, ki se je pripetila v krožišču pri industrijski coni v Divači. 53-letni voznik motornega kolesa je vozil po regionalni cesti iz smeri Divače proti Kozini. »V levem nepreglednem ovinku je zapeljal desno izven vozišča na kovinsko varnostno ograjo, kjer je z motornim kolesom poletel v zrak in v zraku trčil v drog javne razsvetljave. Zaradi hudih poškodb je umrl takoj na kraju nesreče,« sporočajo z omenjene policijske uprave.

Regionalna cesta Kozina – Divača in priključek na avtocesto Divača sta bila zaprta do 21.53 ure. Policisti bodo napisali poročilo na državno tožilstvo.

Umrl tudi pešec

Ob 21. uri pa je na Prešernovi ulici v Ljutomeru v prometni nesreči umrl pešec. Do nesreče je prišlo, ko je 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v smeri naselja Noršinci, na prehodu za pešce trčil v 33-letnega pešca iz občine Ljutomer, ki je prečkal vozišče z njegove desne strani. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

NaDlani.si; Foto: facebook