• 10.36C Novo mesto
  • 13:27
  • Pet, 28.02.2020

Vse bolj šokantne podrobnosti v primeru brutalno pretepene sodnice! Partner žrtev obiskoval v bolnišnici

MARIBOR – Mariborski kriminalisti so ugotovili, da nagib za napad na Danijelo Ružič izhaja iz njenega zasebnega življenja. Osumljenec za napad na mariborsko sodnico 16. junija je po neuradnih navedbah žrtvin partner Andrej H. in je trenutno na prostosti. V ponedeljek so proti njemu vložili kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma poskusa umora, policija pa je predlagala prepoved približevanja žrtvi, a naj bi sodišče ta predlog zavrnilo.

Kaj pa ogroženost žrtve?

Direktor mariborske policijske uprave Rafael Viltužnik je za Odmeve potrdil  da je osumljenec žrtev obiskoval v bolnišnici, ob tem pa pojasnil, da je policija varovala žrtev ves čas od 17. do 24. junija in bila v tem obdobju prisotna ob vseh obiskih pri njej. Na vprašanje, ali so zdaj še prisotni pri žrtvi, je Viltužnik povedal, da trenutno izvajajo zbiranje obvestil v zvezi z ogroženostjo žrtve in bodo nadaljevali zaščito žrtve v okviru zakonskih pooblastil.

Policija je potrdila! Znan je vzrok brutalnega napada na sodnico Danielo Ružič

»Kdo je pustil na prostost to zverino!« V UKC Maribor srečal brutalno pretepeno sodnico

Žrtev se je hotela odseliti od partnerja

»Z izvajanjem operativnih ukrepov smo potrdili, da nagib izhaja iz zasebnega življenja oškodovanke. S tem, ko je oškodovanka nesporno izkazala, da se bo dokončno odselila in zahtevala določena finančna sredstva iz skupnega razmerja, je bil izkazan nagib osumljenca za zagrešitev tega dejanja,« je pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Andrej Kolbl.

NaDlani.si; Foto: facebook