• C Novo mesto
  • 21:41
  • Pon, 25.09.2023

Z 1,4 promili alkohola obstal na tirih

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  45 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  157  klicev.

Brežiški policisti so bili v noči na 29. 12. obveščeni o prometni nesreči v Šentlenartu,  kjer je vozilo obstalo na železniških tirih. Pristojne službe so  poskrbele  za  varnost  železniškega  prometa, policisti pa so opravili ogled  in  ugotovili,  da  je  38-letni  voznik  osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na prehodu ceste čez železniško progo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča na železniške tire, kjer je z vozilom obstal.  Avtomobil  so  s  tirov  odstranili  gasilci,  policisti  pa so še ugotovili,  da  je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega  zraka  je imel 0,66 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje,  zaradi  kršitev  izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Z 2,2 promili alkohola vijugal po cesti

Dodajmo še da so okoli 15.30  občani policiste PP Krško obvestili o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti v smeri proti Brestanici vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima voznik v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

PU Novo mesto; Fotografija je simbolična. Foto: PGD Sevnica